3D-Simulatie

Wanneer er klachten zijn rondom het binnenklimaat in een gebouw is het vaak erg lastig te achterhalen waar het probleem zit. Door middel van dynamische simulatieberekeningen kan SolutionLab de oorzaak van de problemen inzichtelijk maken. Met de 3D-simulatieberekening kunnen we optredende warmtestromen en temperaturen in gebouwen bepalen door per uur het gehele jaar de warmtestromen van het gebouw en/of ruimtes te berekenen.
SolutionLab doet dit door middel van het gebruik van het VABI UO gebouwsimulatie programma. Tevens kan door middel van de software het te verwachten energieverbruik worden voorspeld of verbetermaatregelen direct worden berekend.
Bij onderzoek naar veel voorkomende en aanhoudende (binnenklimaat)klachten adviseert SolutionLab om vanuit de basis te onderzoeken welke uitgangspunten primair zijn toegepast om het gebouw of een ruimte te klimatiseren. Met behulp van een VABI UO gebouwsimulatieberekening kan inzichtelijk worden gemaakt waar in actuele situaties binnenklimaatproblemen ontstaan.

Tekenwerk

Het is belangrijk installatietekeningen up-to-date te houden. SolutionLab werkt met de programmatuur van Stabicad en kan het tekenwerk voor u verzorgen. Bij advies, onderzoek of beheer kunnen wij uw tekeningen beheren en er zorg voor dragen dat revisies tijdig en correct worden uitgevoerd..

BIM (Bouw Informatie Model)

In een traditioneel ontwerp- en bouwproces wordt in verschillende modellen gewerkt. Het BIM-proces zorgt ervoor dat alles in één model (bestand) kan worden verwerkt. Aan dit bestand wordt alle data gekoppeld die nodig zijn voor het ontwerpen, bouwen en beheren van een bouwwerk. Het model kan worden gebruikt door alle partijen die betrokken zijn bij het realiseren van het bouwwerk.

Het grote voordeel van het werken met BIM is dat alle partijen dezelfde gegevens gebruiken. De knelpunten zijn inzichtelijk en alle partijen kunnen controleren of aan wettelijke regelgeving en normeringen wordt voldaan.
SolutionLab werkt als onafhankelijk gekwalificeerd BIM-specialist. Wij begeleiden het BIM-proces en dragen er zorg voor dat alle in het proces betrokken partners op een eenduidige wijze met elkaar communiceren.
Dit vereist multidisciplinaire kennis van:

• Technische zaken
• Beschikbare software
• Reken- en tekenpakketten

SolutionLab kan hier flexibel in voorzien en draagt er zorg voor dat uw BIM-proces van initiatie tot exploitatie aan verwachtingen zal voldoen.

Ontwerp/Werkomschrijving

Het is belangrijk dat de exploitatiefase tijdens het ontwerp bij het vaststellen van principes en concepten uitgebreid wordt beschouwd.

SolutionLab participeert in het gehele ontwerp en exploitatieproces en draagt er zorg voor dat conceptuele en principiële keuzes bij installatieontwerpen tijdens de exploitatiefase verantwoord kunnen worden gedragen. Wij ondersteunen u vanaf het schetsontwerp tot de aanbesteding en oplevering. Na oplevering ondersteunen wij u bij het dagelijks beheer.

GA TERUG NAAR HET VOLLEDIGE DIENSTEN OVERZICHT

CONTACT

Neem vrijblijvend contact met ons op. Wij kijken graag met u mee en kunnen u, indien nodig, voorzien van advies.

Contact informatie

SolutionLab BV
Kryptonstraat 32
2718 TD Zoetermeer

079-3604533
info@solutionlab.nl
www.solutionlab.nl

BTW: NL853025113B01
KvK: 58404325

Social Media

tijdelijk display none

facebook  linkedin

Wanneer je dit formulier gebruikt, ga je akkoord met de opslag en verwerking van jouw gegevens door deze website.