Microbiologisch luchtonderzoek

U kent het wel, uw medewerker komt naar u toe met klachten over droge ogen en wil graag dat u hier iets aan doet. Maar hoe moet u dit doen en wat veroorzaakt de klachten? SolutionLab kan u, door middel van een microbiologisch luchtonderzoek, helpen om de klacht te onderzoeken en in het plan van aanpak te adviseren.
Door het nemen van monsters van de buitenlucht, de lucht in het ventilatiesysteem en de lucht op de werkvloer kan SolutionLab de eventuele vervuiling in uw ventilatiesysteem beoordelen. Aan de hand van de analyses die op de monsters worden gedaan, stellen wij vervolgens een rapport op. Bij eventuele afwijkingen of overschrijdingen adviseren wij u met verbetervoorstellen.
Het is verstandig om klachten voor te zijn en jaarlijks een microbiologisch onderzoek te laten verrichten.

Datalogger

Het klimaat op de werkplek is erg belangrijk, maar soms lastig te regelen. Het is daarom belangrijk dat goed in kaart wordt gebracht hoe het klimaat reageert. SolutionLab kan voor u temperatuur, CO2 en luchtvochtigheidmetingen in uw gebouw uitvoeren. We doen dit met behulp van jaarlijks gekalibreerde dataloggers. Deze plaatsen we voor een bepaalde tijd in uw gebouw en voeren hier de metingen mee uit. Wij lezen vervolgens de resultaten uit en verwerken deze in een rapportage waarin wij advies geven over de klimaatbeheersing in het gebouw.

Camera-inspectie / Endoscopisch onderzoek

Door middel van endoscopisch onderzoek kan SolutionLab de aanwezige luchtkanalen op interne vervuiling controleren.

Met gespecialiseerde apparatuur maken we foto’s en video-opnamen van de binnenzijde van de luchtkanalen. Ook de binnenzijde van de luchtbehandelingskasten wordt bekeken. Aan de hand van de resultaten stelt SolutionLab een rapportage voor u op, waarin wij de hygiënische conditie van de installatie beschrijven. Daarnaast adviseren we over eventuele verbeteringen en onderhoud aan de luchtbehandelingsinstallatie.

Fijnstof

Fijnstof is een vorm van luchtvervuiling en te veel fijnstof in de lucht is schadelijk. Tot fijnstof worden in de lucht zwevende deeltjes kleiner dan 10 micrometer gerekend. SolutionLab kan voor u een meting doen om te kijken hoeveel fijnstof er in de lucht van uw pand aanwezig is. Indien dit teveel is, kunnen wij advies uitbrengen om ervoor te zorgen dat dit minder wordt en blijft.

Desinfectie ventilatiesystemen

Indien uw luchtbehandelingsinstallatie microbiologisch is vervuild wilt u deze micro-organismen zo snel en effectief mogelijk verwijderen zodat dit niet kan leiden tot ziekmakende bacteriën, schimmels en/of gisten.

SolutionLab kan uw systeem desinfecteren zodat uw installatie weer veilig en gezond is voor alle gebruikers. Omdat het hier kan gaan om ziekmakende micro-organismen voert SolutionLab desinfecties van luchtbehandelingssystemen ook in de nacht-, avond en weekenduren uit zodat er geen overlast is en de vervuiling direct kan worden aangepakt.

Luchthoeveelheidsmetingen

Bij de oplevering van een gebouw is er tijdens het ontwerp rekening gehouden met de hoeveelheid lucht die binnen hoort te komen in de diverse ruimtes. Klimaatinstallaties verouderen en ruimtes worden verbouwd waardoor de aanvoer van lucht niet meer conform het ontwerp is. Middels luchthoeveelheidsmetingen kunnen wij voor u achterhalen wat de huidige aanvoer is en een advies uitbrengen welke aanpassingen vereist zijn om de situatie weer terug te brengen richting het ontwerp.

Re-conditioneren ventilatiesystemen

Na verloop van tijd kunnen luchtbehandelingskasten tekenen van veroudering laten zien zoals roesten, loszittende gietvloeren en andere gebruiker sporen. Om de levensduur van uw luchtbehandelingskast te verlengen kan deze ge-re-conditioneert worden. SolutionLab kan samen met haar partners uw luchtbehandelingskast volledig re-conditioneren, dit houdt in dat wij uw kast kunnen voorzien van goede beschermende coatings, uw ventilatoren kunnen verlagen en eventuele onderdelen kunnen vervangen.

CO-meting

CO, ook wel koolstofmonoxide is een kleur- en reukloos giftige gas welke zich in de lucht kan bevinden. Omdat de gas kleur- en reukloos is, is CO een zeer gevaarlijke gassoort. SolutionLab kan voor u de CO-gehaltes meten en/of monitoren op elke wenselijke locatie.

Luchtkwaliteitscontract

SolutionLab kan voor elke locatie een op maat samengesteld luchtkwaliteitscontract opstellen waarmee u de luchtkwaliteit binnen uw pand kan monitoren. Los het monitoren kunt u aan de hand van het luchtkwaliteitscontract ook eventuele klachten vanuit gebruikers van het pand voorkomen.

GA TERUG NAAR HET VOLLEDIGE DIENSTEN OVERZICHT

CONTACT

Neem vrijblijvend contact met ons op. Wij kijken graag met u mee en kunnen u, indien nodig, voorzien van advies.

Contact informatie

SolutionLab BV
Kryptonstraat 32
2718 TD Zoetermeer

079-3604533
info@solutionlab.nl
www.solutionlab.nl

BTW: NL853025113B01
KvK: 58404325

Social Media

tijdelijk display none

facebook  linkedin

Wanneer je dit formulier gebruikt, ga je akkoord met de opslag en verwerking van jouw gegevens door deze website.