Microbiologisch onderzoek

SolutionLab kan door middel van microbiologisch wateronderzoek nagaan hoeveel microbiologische organismen in het water aanwezig zijn. Dit is belangrijk omdat deze hoeveelheid moet voldoen aan normeringen.

Door middel van een onderzoek kunnen wij analyseren of vervuiling aanwezig is en op welke wijze deze zijn ontstaan. Door middel van verbetervoorstellen kunnen wij u ondersteunen om microbiologische vervuilingen te verhelpen.

Stofkarakterisering

Het kan gebeuren dat uw water een rare smaak heeft. Dit kan komen omdat de parameters van het water afwijken van wat ze horen te zijn. SolutionLab kan voor u een watermonster nemen en het water onderzoeken op afwijkingen. Aan de hand van de uitslagen schrijven wij een onderhoudsplan waardoor uw water weer de juiste parameters krijgt.

Koeltoren

Legionella kan zich snel ontwikkelen in koeltorens. En door het grote bereik van de nevel kunnen grote groepen mensen ziek worden. Wanneer u een koeltoren in uw beheer heeft, is het dan ook belangrijk dat deze aan een aantal strenge regels voldoet. SolutionLab kan de controle hierop, door middel van het uitvoeren van een risico inventarisatie en het nemen van monsters, voor u uitvoeren.

Met deze maatregelen kunt u aantonen aan de regelgeving te voldoen.

Bevochtiging

Wanneer uw bedrijf gebruik maakt van bevochtiging, is het belangrijk dat er geen Legionella in het systeem komt. Er zijn bevochtigingsinstallaties waarbij water in de luchtstroom wordt verneveld.

Afhankelijk van het soort bevochtiging wat wordt toegepast kan een Legionella risico-inventarisatie en beheer noodzakelijk zijn.

SolutionLab kan u hierin ondersteunen. Wij kunnen een beheersplan voor uw installatie opstellen en de beheersmaatregelen uitvoeren.

Glycol

Glycol beschermt koelinstallaties tegen bevriezing maar kan ook schadelijk zijn.
Het is dan ook belangrijk dat, afhankelijk van de toepassing, inzichtelijk is hoeveel percentage glycol in installaties aanwezig is.
SolutionLab kan monsters voor u nemen om de actuele hoeveelheid (percentage) glycol te bepalen.

CV-Ketel

De CV-ketel is gevuld met water en wanneer dit water overschrijdende parameters bevat kan deze de interne kwaliteit van de CV-ketel aantasten of verslechteren. Om de CV-ketel niet vroegtijdig defect te laten gaan door het CV-water kan deze worden gecontroleerd op specifieke parameters. Met de analyseresultaten van de CV-water monstername kan Solutionlab u een passend advies geven voor eventuele vervolg handelingen.

Waterbehandelingsapparaten

Voor de bescherming van uw watersysteem kan het toepasselijk/gewenst zijn om een waterbehandeling systeem zoals een ontharder te plaatsen. Deze waterbehandeling systemen dienen een periodiek controle te ondergaan om het water te testen op verschillende parameters. SolutionLab kan deze controle voor u uitvoeren.

Zwembadwater

Zwembadwater dient wettelijk periodieke controles op diverse parameters te ondergaan. Door middel van deze periodieke controles wordt de kwaliteit van het zwembadwater gemonitord en gewaarborgd.

 

GA TERUG NAAR HET VOLLEDIGE DIENSTEN OVERZICHT

DIENSTEN OVERZICHT

CONTACT

Neem vrijblijvend contact met ons op. Wij kijken graag met u mee en kunnen u, indien nodig, voorzien van advies.

Contact informatie

SolutionLab BV
Kryptonstraat 32
2718 TD Zoetermeer

079-3604533
info@solutionlab.nl
www.solutionlab.nl

BTW: NL853025113B01
KvK: 58404325

Social Media

tijdelijk display none

facebook  linkedin

Wanneer je dit formulier gebruikt, ga je akkoord met de opslag en verwerking van jouw gegevens door deze website.